Forum Fakultete za logistiko Seznam forumov Forum Fakultete za logistiko
Forum študentov Fakultete za logistiko v Celju in Krškem
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Maraton znanja: Ključ do tujine

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum Fakultete za logistiko Seznam forumov -> Aktualno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kšoc
Operativec Barbadoške taxi-službe


Pridružen/-a: 03.11. 2006, 16:54
Prispevkov: 131

PrispevekObjavljeno: 05 Nov 2010 11:10    Naslov sporočila: Maraton znanja: Ključ do tujine Odgovori s citatom



MARATON ZNANJA – KLJUČ DO TUJINE je enodnevni izobraževalni seminar, namenjen vsem mladim, ki jih zanimajo različne oblike izobraževanja in iskanja zaposlitve v drugih državah članicah EU. Ključ do tujine bodo udeleženci “iskali” v soboto, 13. novembra, s priznanimi predstavniki treh različnih podjetij, ki se ukvarjajo z zaposlitvijo in študijem v tujini. Predavatelji bodo prestavili različne programe izobraževanja in zaposlitve v tujini ter projekte, ki vsem zainteresiranim ponujajo pomoč, podporo ali svetovanje pri iskanju dela ali študija izven Slovenije. Zaradi pričakovanega večjega obiska udeležencev, prosimo vse zainteresirane, da se na enodnevni izobraževalni seminar Maraton znanja prijavite na elektronski naslov podpora@klub-soc.si. Prijave sprejemamo do 12. novembra oz. do zapolnitve prostih mest. Izobraževalni seminar je za vse brezplačen in bo potekal v veliki predavalnici Poslovno-komercialne šole Celje (Mariborska 2).


Urnik predavanj:

9.00 - 10.30 MOBILNOST IZOBRAŽEVANJA V TUJINI
Aljoša Belcijan, Erasmus mobilnost

11.00 - 12.30 MLADI V AKCIJI
Sonja Majcen, koordinatorka mednarodnih programov Europe Direct

13.00 - 14.30 EURES
Andreja Strmole, svetovalka na področju zaposlovanja EURES

OPIS PREDAVANJ IN PREDAVATELJEV:

ALJOŠA BELCIJAN - MOBILNOST IZOBRAŽEVANJA V TUJINI
Predstavnik oddelka Erasmus mobilnost se bo v predavanju dotaknil vseh programov,ki jih koordinira Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, CMEPIUS. Predstavil bo redno dejavnost javne službe, ki vključuje naloge nacionalnih agencij programov Socrates in Leonardo da Vinci, novega programa Vseživljenjsko učenje in druge naloge Evropske komisije s področja izobraževanja in usposabljanja ter tehnično-strokovno izvajanje študijskih izmenjav študentov in visokošolskih učiteljev...Tako boste iz prve roke dobili podrobnejši vpogled v podprograme Comenius (douniverzitetno izobraževanje, Erasmus (tercirano izobraževanje), Grundtvig (odrasli), Leonardo da Vinci (sekundarno izobraževanje) in CEEPUS (služba za mednarodne štipendije ter ostale dejavnosti, ki jih izvaja center CMEPIUS).

SONJA MAJCEN - MLADI V AKCIJI
Sonja Majcen bo v svojem predavanju predstavila program Mladi v akciji – program Evropske Unije, ki sledi ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine. Omogoča finančno podporo projektom neformalnega učenja in mobilnost mladih ter njihovo prostovoljno delo. Zavzema se za povečanje zavzetosti mladih pri vključevanju v oblikovanje in upravljanje družb, vključno z Evropsko unijo. Omogoča krepitev ključnih kompetenc za vseživljenjsko učenje, ki na podlagi lastnih prizadevanj, s sabo prinašajo povečevanje zaposljivosti in vključevanja v družbo. Pozornost bo posvetila tudi službam za podporo iskanja služb v tujini in predstavila natečaje za delo v EU institucijah. Za konec bo predstavila infoservis Eurodesk, brezplačno podporno orodje, namenjeno mladim in tistim, ki z njimi delajo, za iskanje dela, študija in nastanitev v tujini.

ANDREJA STRMOLE - EURES
Svetovalka na področju zaposlovanja bo predstavila program Eures (European Employment Services), ki predstavlja omrežje javnih služb za zaposlovanje in nacionalnih partnerjev iz 31 držav članic EU/EGP ter Švicarske konfederacije. Zavod za zaposlovanje RS je del mreže več kot 700 EURES svetovalcev, ki nudijo svetovanje in posredovanje zaposlitev na evropskem trgu dela ter informacije o življenju in delu v državah članicah EU. V prakso program EURES prenaša evropsko znanje s področja mednarodnega zaposlovanja, neposredne evropske izkušnje in premagujejo ovire pri iskanju zaposlitve. Povezujejo se s partnerskimi organizacijami, evropskimi mrežami in izobraževalnimi organizacijami.
_________________
Today we die proud,again,and again.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum Fakultete za logistiko Seznam forumov -> Aktualno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.